Nje dite me femijet e Rreshenit

Ekziston një lidhje shumë e veçantë e Austrisë me Veriun e Shqipërise, dhe veçanërisht me Mirditën të cilën ata kanë përzgjedhur ta ndihmojnë dhe ta përkrahin herë pas here. Nuk ishte e paqëllimshme edhe përzgjedhja e një shoqate në Rrëshen, e cila asistonte fëmijët në nevojë, me ushqim, veshmbathje dhe edukim. Stafi i kompanisë tonë mblodhi disa kontribute, secili sipas mundësisë së tij, dhe me shumën e mbledhur arriti të organizojë një ditë ndryshe për këta fëmijë.

Dita që kishim përcaktuar për këtë udhëtim nuk qëlloi me mot dhe aq të mirë. Një autobuz luksoz vajti që herët në qytetin e Rrëshenit, për të marrë këta fëmijë. Udhëtimi ishte i këndshëm dhe i rehatshëm, dhe fëmijët luajtën gjatë gjithë kohës me njëri tjetrin. Duke qënë se në momentin që mbërritën në Tiranë, moti u përkeqësua dhe filloi një shi i rrëmbyer, shëtitjen në këmbë që kishim planifikuar ta bënim në qëndër të Tiranës, e zevendësuam me shëtitje me autobus dhe më pas një vizitë në një lokal të njohur në periferi të Tiranës i cili ka lojra për fëmijët e të gjitha moshave. Fëmijët u zbavitën shumë në këtë lokal me videogames dhe aktivitete me njëri tjetrin.

Ishim në pritje të diellit, pasi hapi tjetër ishte vizita në Malin e Dajtit, dhe ai nuk vonoi të dilte. Sigurisht që mund të shkonim dhe me autobus deri atje, por ne donim ta bënim këtë eksperiencë të paharrueshme. Falë bashkëpunimit të kompanisë tonë me Dajti Ekspres, arritëm të siguronim ngjitjen me teleferik deri në malin e Dajtit. Dielli shkëlqente dhe rrugës na shoqëroi ylberi. Fëmijët shëtitën dhe luajtën, por dhe u lodhën, prandaj asnjëri nuk i tha Jo picës së në restorantin e Dajti Ekspres, të ofruar me shumë dashuri nga stafi ynë.

Fëmijët morën energji të reja dhe filluan përsëri lojën, por për fat të keq na u desh ti ndërpresim pasi kishim dhe një suprizë të fundit për ta. Do shkonim ne kinema për ta mbyllur këtë ditë të bukur.

Jemi të sigurt që kjo ditë ka mbetur e skalitur në mendjen e këtyre fëmijëve. Për një pjesë të mirë të fëmijëve këto janë aktivitete të zakonshme të një fundjave, por shprehja e habisë së tyre, kur shikonin për herë të pare videogames, teleferik, kinema apo dhe picë, nuk kishte çmim. 
 
Zgjidh qytetin nga menuja me lart dhe do gjesh zyren me te afert ne qytetin tend
Dega Berat
UraVajgurore, Prane Drejtorise Transportit
Luan Hajdaraj
Mob:+355672057434
Luan.hajdari@sivig.al
Dega Dibër

Lagjia Gjeologu, Bulqize.
Defrim Disha
Mob: +355672080985
defrim.disha@sivig.al

Lagjia e re Peshkopi
Hamdi Nesimi
Mob.+355682374049
Hamdi.nesimi@sivig.al

Prane drejtorise se sig shoq. Burrel
Lindita Doda
Mob.+355682217110
Lindita.doda@sivig.al
Dega Durres

RrugaEgnatia, lagjia nr 4
Alban Ramohitaj
Mob:+355672068571
Alban.ramohitaj@sivig.al

Lagjia nr 3, RrugaSkenderbeu,
Romeo Marangoni
Mob:+355692097372
Romeo.marangoni@sivig.al

Lagjia nr 3,Rruga Skenderbej,
Hysen Tepelena
Mob:+355674043450
Hysen.tepelena@sivig.al

Zyra e Kolaudimit
AvniSkuraj
Mob:+355672055069
Avni.skuraj@sivig.al
Dega Elbasan

Lagjia 28 Nentori, prane Pallatit te Sportit
HydajetRusta
Mob:+355674095539
Idajet.rusta@sivig.al
Dega Fier

Bulevardi Jakov Xoxa, Perballe postes
Robert Cobo
Mob:+355692065621
Robert.cobo@sivig.al

Lagjia 15 Tetori, praneIntesa San Paolo Bank
Idajet Kuka
Mob:+355674084488
Idajet.kuka@sivig.al
Dega Gjirokaster

Rruga Nacionale Gjirokaster-Kakavije,
Antonella Lena
Mob:+355676098896
Antonella.lena@sivig.al
Zyra Kavaje

Bulevardi Kryesor
Anton Tuci
Mob:+355693373797
Anton.tuci@sivig.al
Dega Korce

Lagjia nr 7, Rruga Floresha Miteveli, Pall 2/1, Kati II
Gëzim Mero
Mob:+355674095536
Gezim.mero@sivig.al
Zyra Lac
Lagjia nr 1,Perballe lulishtes se madhe
Tonin Çoku
Mob:+355692097342
Tonin.coku@sivig.al
Dega Lezhe

Kryqezimi tek Banka e Kursimit
Nik Dedgjonaj
Mob:+355674067134
Nik.dedgjoni@sivig.al

Lagjia nr 1,Perballe lulishtes se madhe
Tonin Çoku
Mob:+355692097342
Tonin.coku@sivig.al
Dega Lushnje

Rruga Marin Barleti,
Arben Xekollari
Mob:+355692032686
Arben.xekollari@sivig.al
Dega Pogradec

Rruga Reshit Collaku,nr 49
Zisi Tasellari
Mob:+355674028813
zisi.tasellari@sivig.al
Dega Sarande

Lagjia nr 1 rruga ON HEZMI nr 86
Rasim Memsuri
Mob.+355694051230
Rasim.memsuri@sivig.al
Dega Shkoder

Rruga Marin Barleti,Prane Kinema Republika
Alban Shpuza
Mob:+355692032741
Alban.shpuza@sivig.al

Ruga Marlin Barleti. Prane Kinema Republika
Kujtim Proni
Mob. +355672081026
Kujtim.proni@sivig.al
Dega Tirane

Komuna e Parisit, Pall Lura.

Shkelzen Cekrezi
shkelzen.cekrezi@sivig.al

Shkelqim Shabani
Shkelqim.shabani@sivig.al
Dega Vlore

LagjiaPavarsia, Bulevardi kryesor, Pall Riviera 2
Mentor Kapaj
Mob:+355692085964
Mentor.kapaj@sivig.al

© Sigma - Interalbanian VIG 2014 - 2018
Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Ju lutem lexoni Termat e perdorimit
dhe Politikat e privacise te aplikuara nga kompania jone
Rr. Komuna e Parisit, Pallati Lura,
Tirane, Albania

Tel: +355 4 2258254
Fax: +355 4 2258253
kontakt@sivig.al